Open tuin - Zuidlimburgsedroomtuinen

Ga naar de inhoud

Open tuin

Hof van Heer/De Heerenhof
Levendig, sociaal groen buurtproject voor jong en oud op een voormalige ezelweide te midden van de stedelijke bebouwing. Centraal een grote cirkel, afgezet met schapenhekwerk, waarbinnen groenten en planten worden verbouwd, gericht op biodiversiteit en duurzaamheid en mede bedoeld als laagdrempelig leerproject. Uitbreidingen van de tuin staan op de rol.
De aanpalende Heerenhof is in 2022 gesloten wegens een ingrijpende renovatie, maar bezoekers van de Hof van Heer kunnen op de Heerenhof de vorderingen bekijken (tijdens de openingsuren van de Hof van Heer).

Een tuin kun je het eigenlijk niet noemen. De Heerenhof is meer een groene oase vol verrassingen, ruim honderd meter diep, waarin een aantal heel verschillende tuinen harmonieus aan elkaar wordt geregen.

 
Openingstijden 2022:
 
 
Open op
 
Van 1 mei t/m 1 november op zaterdagen van 13.00-16.00 uur (ook voor het kijkje op de Heerenhof). Op de bijbehorende Buurtmarkt Hofmakerij worden groenten en fruit uit de hof verkocht en daarvan gemaakte producten. Entree gratis. Geen sanitair aanwezig.
 
 

Adres Hof van Heer: Woningstichting Servatius, Rijksweg tussen Veldstraat en Vroendaalpad, 6227 SZ Maastricht.
Adres Heerenhof: Veldstraat 8-12A, 6227 SZ Maastricht
 
+31 (0) 6 42 05 40 95 (Jan van Opstal) of +31 (0) 6 28 95 94 27 (Jo Willems)
 
hofvanheer@gmail.com   www.hofvanheer.nl
Terug naar de inhoud