Info - Zuidlimburgsedroomtuinen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


 
buitenplaats Kasteel Wijlre ligt midden in het Limburgse heuvelland op ca. 20 minuten rijden van Maastricht en ca. 15 minuten van Heerlen.
 
Parkeren

U kunt gratis parkeren bij de visvijver en de sportvelden. Houd dan de straat "Kerkpad" aan. Deze straat ligt tussen het kasteel en de Brand Bierbrouwerij in. De toegangspoort van de buitenplaats ligt aan uw linkerkant in de straat "Kerkpad".

 
met het openbaar vervoer
 
De bushalte "Wielderdorpstraat" ligt op enkele minuten loopafstand van de buitenplaats. Er zijn goede busaansluitingen van en naar Wijlre vanuit Station Valkenburg. Wij adviseren u de website www.9292.nl te raadplegen voor vertrek- en aankomsttijden en de actuele reisinformatie.


Dubbel omgracht sluit het elegante domein een park en een kasteeltuin in zijn armen, met zo’n grote bevalligheid dat men zich mee opgenomen voelt in de ordening van geest en natuur. Kaarsrechte hagen van thuja, beuk en buxus spelen een strak geregisseerd spel van volume en lichtval. In park en tuin ontwaart men, getroffen door verrassende perspectieven, een aangename ordening, als een symbiose tussen geometrie van de geest en de jubelende groei van het gewas. Binnen en buiten, heden en verleden, natuur en cultuur vallen harmonieus samenDe kasteeltuin van 3 ha bestaat uit meerdere tuinen: een gazon met bijzondere bomen, een bosje met paddepoel, een rozentuin, en een reeks kleinschalige tuinen omringd door hoge hagen. Deze laatste bevatten 4 geraffineerde bloementuinen elk gedomineerd door één kleur. Verder zijn er de typisch bij zo’n oud kasteelpark behorende boomgaard, een kruidentuin en een kleine schaduwtuin, met leibomen overdekt.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu