Info - Zuidlimburgsedroomtuinen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

In augustus 1996 is Marnis kwekerij opgericht door Mareike Biermans en Nis van der Horst. De eerste 3 letters van beide voornamen zijn samengevoegd tot Marnis. Vanaf het allereerste moment hebben onze voorgangers geprobeerd een divers en uniek plantenassortiment op te bouwen en omvat op dit moment ongeveer 1500 soorten. Nagenoeg alle soorten zijn uitgeplant in de voorbeeldtuin. Op

de luchtfoto's van 2012 en 2014 is goed zichtbaar hoe de kwekerij er uit ziet.

 
Op 1 januari 2009 is de kwekerij overgenomen door Pascal Jongen. In acht jaar is de kwekerij samen met familie en vrijwilligers omgebouwd tot een de toekomstbestendige kwekerij. Vanaf 2017 is Jeoffrey Stassen mede-eigenaar geworden van de kwekerij. Zijn expertise op het gebied van fruit en groenten zullen de komende jaren ingezet worden. We zullen rondom deze planten een aantal jaarlijks terugkerende evenementen organiseren.
 Tussen 2009 en 2017 zijn o.a. de volgende projecten gerealiseerd: vijver opnieuw aangelegd, nieuwe kweekbakken gemaakt, een nieuwe rozentunnel aangelegd, een tuinhuis met terras  toegevoegd. In de winter van 2013-2014 is het Venusplein aangelegd. In januari 2014 volgden een nieuwe schaduwtuin en werden een geheel vernieuwde website en catalogus gerealiseerd. In 2015 is de nieuwe bos- en prairietuin aangelegd die ontworpen is door Loek Peters. In 2016 is de entree van de kwekerij aangepakt. Voor de kas heeft Pepita een nieuwe  wit/roze/lila border ontworpen en aangelegd. Hou deze border goed in de gaten, want er is altijd van alles te ontdekken. Last but not least hebben Theo en Jan op het terras een originele schutting van pellets gemaakt. Daardoor kunnen we nu lekker uit de wind op het terras zitten. Verder beschikt de kwekerij inmiddels over twee schitterende toiletten met sedumdak en is deze uitgerust om ook grotere groepen en tuinclubs te kunnen ontvangen.
Klik op onderstaande afbeelding om een virtuele tour te maken door onze kwekerij.

Marnis Kwekerij biedt u een interessant assortiment bijzondere tuinplanten. Verder;
·        planten voor (droge)schaduw
·        een klein, maar steeds wisselend assortiment tuinvarens;
·        een ruim aanbod in siergrassen;
·        een groot aantal bijzondere clematissen;
·        een ruim assortiment Engelse en historische rozen
·        bollen en knollen
·        inheemse planten
·        in het voorjaar fruitbomen en groenten zoals tomaten en pepers
We zijn een zelfvoorzienende kwekerij en geen supermarkt. Dat betekent dat nooit alle planten
tegelijk leverbaar zullen zijn. Bel daarom eerst even als u van ver komt voor een bepaalde plant.
Kijk even in onze keuken om te zien welke nieuwe soorten we op dit moment ontwikkelen.
Binnen enkele jaren komen ze dan in ons assortiment.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu